Hidratáld és ápold bőrödet Makadám dió olajjal cikk fényképe

Hidratáld és ápold bőrödet Makadám dió olajjal

Télen-nyáron véd a környezet káros hatásaival szemben!



A makadámia dió más néven: makadámia, ausztrál mogyoró, queenslandi dió
 
Az eredetileg Ausztráliában őshonos makadámdiónak kilenc faját ismerjük. Ezek közül csak két faj alkalmas emberi fogyasztásra. Leginkább a török mogyoróhoz hasonlít, de nagyobb annál. Kereskedelmi forgalomba többnyire pörkölve kerül.



Fehérjék
A makadámdió jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz. A fehérje fontos része étrendünknek, hiszen szervezetünk fő építőeleme. Megtalálható izmainkban, szöveteinkben, hajunkban, körmünkben, része vérünknek, és még számos igen lényeges feladatot lát el. A makadámdióban megtalálható fehérjéket esszenciális, és nem esszenciális aminosavak alkotják. A makadámdió optimális mennyiségben tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.

Élelmi rostok
Az élelmi rostok jóllakottságérzést idéznek elő, illetve csökkentik az éhségérzetet, ezáltal diétákban hozzájárulhatnak a testsúlycsökkenéshez. Az oldhatatlan, a szervezetben fel nem szívódó rostok segítik az anyagcserét, a salakanyagok kiürülését a szervezetből, és jótékony hatással vannak a bélrendszer működésére.

Zsírok
A makadámdióban megtalálható zsírsavak túlnyomó részt egyszeresen telítetlenek, melyeket gyakran „egészséges zsírok” néven is említünk. A makadámdió nagyobb százalékban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírokat, mint bármely másik természetes termék. Alacsony viszont a káros telített zsírsavtartalma, és a többszörösen telítetlen zsírsavtartalma is.

A hidegen sajtolt makadámia dió jellemző összetétele:
Telített zsírsavak: 12,5%
Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 83,5%
Többszörösen telítetlen zsírsavak: 4,0%



Kozmetikai jelentősége
A makadámia dió abban a kitüntetett helyzetben van, hogy 22%-ban tartalmaz omega-7 palmitoleinsavat, ezáltal természetes alternatívája a vidraolajnak,  - mely egyébként csak 17%-ban tartalmazza azt -, és véd a környezet külső hatásaival szemben. Az omega-7 zsírsav hatékonyan segíti a száraz, rugalmatlan, ráncos, érett bőr ápolását, állapotának javítását. Segíti a nedvesség megkötését a bőrben, és fokozza a kollagéntermelést.

Forrás: www.fitway.hu, www.makadamdio.hu

Publikálva: 2014. január 6.
Kapcsolódó termékek
Makadámia dió olaj fénykép
Makadámia dió olaj
Gazdagon hidratáló, bőrápoló olaj. Használatát kisbabáknak, hagyományos babaolaj helyett is ajánljuk. Használatát RF kezelésekhez is ajánljuk kozmetikusoknak.

Termékkód:   01480-00200
Kiszerelés:   1db
Bruttó kisker. ár
5 380 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink: