Őssejtek a kozmetikában cikk fényképe

Őssejtek a kozmetikában

Malus domestica alma őssejt terápia, az új szépségrecept!Az utóbbi néhány év egyik legígéretesebb eljárása a növényi őssejtek felhasználása, a bőrfiatalító kozmetikai kezelések során!
A XXI. századi bőrfiatalító eljárások célja, hogy stimulálják a bőr kötőszövetét, növeljék a kollagén- és a hialuronsav-szintézisét, valamint a támasztószövet rugalmasságát. Elsődleges cél, hogy ezeket a hatásokat főleg növényi őssejtek segítségével érjék el.
Számos kutatás is bebizonyította, hogy a növényi őssejt képes regenerálni az érett bőr kötőszövetét azáltal, hogy megvédi a bőr saját őssejtjeit a káros, oxidatív folyamatokkal szemben, így hosszabb ideig osztódó képes maradhat. Így még az idős bőrben található specifikus emberi őssejtek is megtarthatják sejtképző képességüket, ami egyébként idős korban a töredékére lassul, és sajnálatos vele járója az öregedési folyamat felgyorsulása.

Nézzük, mik azok az őssejtek!
Olyan sejtek, melyek sejtosztódással újítják meg önmagukat, és képesek átalakulni a szervezet különböző szöveteit felépítő speciális sejtekké.  A kozmetológia a bőrben lévő ún. unipotens őssejtek iránt érdeklődik. Az unipotens emberi őssejtek az egyes konkrét szervekben (pl. bőralja, bélfal) már csak egyféle sejt képzésére képesek, de ezt a képességüket egész életen át megtartják. Felügyelik a bőr egyensúlyát, és regenerálják a sérült sejtrétegeket. Az epidermisz bazális rétegében található unipotens őssejtek tartalmazzák azt a genetikai programot, ami a fiatal bőr működéséhez szükséges. Számuk meglehetősen alacsony, a keratinociták számának mindössze 0,01 %-a, de állandó kapcsolatban vannak környezetükkel. Ezek az őssejtek osztódnak és szaporodnak, a bőr felszíne felé haladva létrehozzák a különböző bőrrétegek (pl. tüskés réteg, szaruréteg) sajátos sejtjeit. Ahogy a fentiekben írtuk, a bőr öregedésével csökken a bőrben található unipotens őssejtek aktivitása.Őssejtek és a kozmetológia
A probléma kiküszöbölésére a kozmetológiai ipar figyelme növényekből nyerhető őssejtekre irányult.  A bőrbe liposzómák által bejuttatott növényi őssejtek fokozzák a bőr védekezőképességét az oxidációs folyamatokkal, például az UV sugárzással, és egyéb káros környezeti hatásokkal szemben. Így az emberi szövetspecifikus, unipotens őssejtek tovább élhetnek és aktívan regenerálhatják az elszarusodott, kollagén és elasztin tartalmából veszített, ráncos bőrfelületet.


A bőr újjáélesztése Malus domestica alma őssejtekkel
A növényi őssejtekkel kapcsolatos kutatások egy svájci almafajta (Malus Domestica) kapcsán indultak el. Megfigyelték, hogy ez az alma sokkal hosszabb ideig eltartható, mint más almák. Ennek titkát az almában található növényi őssejtekre vezették vissza.
A különleges svájci alma, a Malus domestica hatásos koncentrációjú növényi őssejt kivonatát liposzómákban hozzák forgalomba annak érdekében, hogy segítsen megőrizni és megvédeni a bőr létfontosságú őssejtjeit.


 
Kutatási eredmények
Az elvégzett kutatások azt bizonyították, hogy a svájci alma őssejtjeiből nyert kivonat 80%-kal serkenti az emberi (unipotens) őssejtek termelődését. Sőt! A tanulmány azt is kimutatta, hogy az eredeti, svájci alma őssejtet tartalmazó krém emberi bőrön történő helyi alkalmazása után két héttel, már 8%-kal csökkent a szarkalábak száma, és a ráncok mélysége, míg négy hét után 15%-kal csökkentek a bőröregedés előbb említett tünetei!

Kurland Alma őssejtes ránctalanító krémek

A Stem cell Alma őssejt krémünk különösen alkalmas száraz, és dehidratált bőrre. A krémben található - Uttwiler Spatlauber svájci almából származó - alma őssejtek megújítják a bőr őssejtjeit, megelőzik illetve késleltetik a ráncokat, és a bőr öregedését – a fiatalos, friss megjelenésért. A természetes gyümölcssavak ragyogó arcszínről gondoskodnak. A krémben lévő további értékes hatóanyagok: az édes mandula olaj, az avokádó olaj, a ligetszépe olaj, a shea-vaj és az alchemilla kivonat javítják a bőr szerkezetét, feszesítik, és rugalmassá varázsolják. Használata a 30 - 40 éves korosztálynak ajánlott a ráncok csökkentésére, és a bőr szerkezetének javítására kúraszerűen, min. 4 héten át.

A professzionális Kurland Alma őssejtes ránctalanító kezelést és az otthoni ápolást biztosító Alma őssejt krémet keresd a Kurland Kozmetikusoknál! (ld. Referencia lista)

Publikálva: 2016. július 10.
Kapcsolódó termékek
Alma őssejt ránctalanító krém 15 ml fénykép
Alma őssejt ránctalanító krém 15 ml
Exkluzív ránctalanító, bőrmegújító liposzómás krém eredeti svájci alma őssejtekkel, kúraszerű használatra. 30+
Termékkód:   11444-00015
Kiszerelés:   1db airless dispenser
Bruttó kisker. ár
12 870 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Alma őssejt ránctalanító krém 50 ml fénykép
Alma őssejt ránctalanító krém 50 ml
Exkluzív ránctalanító, bőrmegújító liposzómás krém eredeti svájci alma őssejtekkel, kúraszerű használatra. 30+
Termékkód:   11444-00050
Kiszerelés:   1db airless dispenser
Bruttó kisker. ár
23 335 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink: