A gyógyhatású cirbolyafenyő: lélegezzünk mélyeket! cikk fényképe

A gyógyhatású cirbolyafenyő: lélegezzünk mélyeket!

Elősegíti az ellazulást, megnyugtatja a szívet...Pitztalban régóta ismerik a cirbolyafenyő különleges hatását, és mindent megtesznek azért, hogy ezt – változatos formákban – az idelátogatók is megtapasztalhassák.

Csábító illat! Pedig nem parfümről, hanem egy rendkívüli fáról van szó: a cirbolyafenyőről. Ez a fenyőfajta az alpesi térség jellegzetes, fagytűrő fafajtája, így akár 2000 méteres magasságban is találkozhatunk vele. A tiroli Pitztalban a Keleti-Alpok legnagyobb, összefüggő területű cirbolyafenyő-erdeje található. A cirbolya kellemes aromája a szabadban mindenütt intenzíven érezhető. Azok a családok, akik a Hochzeiger-Mittelstationnál induló „cirbolyatúrán” részt vesznek, mindezt nagyon is jól tudják: míg a gyerekek cirbolyafenyőhidakon átkelve a cirbolya-élménytornyot másszák meg, szüleik az óriási cirbolyanyugágyakban pihenve mélyeket lélegeznek és átadják magukat az illatos nyugalomnak.

A Pitztalban töltött szabadság alatt biztosan megtapasztaljuk a cirbolyafenyő jótékony hatásait – még a hotelben is, ahol a cirbolyafenyőágyban garantáltan jobbat alszunk, mint bárhol másutt. Ez pedig az illatanyagnak köszönhető: elősegíti az ellazulást, megnyugtatja a szívet, és éjszakánként 3500 dobbanást – azaz egy óra munkát – „spórol meg” testünk motorjának.

A Pitztal régióban a cirbolyafenyőt különféle formában dolgozzák fel: készítenek belőle fürdősót és szappant, 100%-os tisztaságú olajat, felhasználják párnában, teához, és természetesen a híres cirbolyapálinkához. Néhány itt eltöltött nap után kiderül, miért is nevezik errefelé a cirbolyafenyőt az „Alpok királynőjének”.

Forrás:https://www.austria.info/hu/uti-tervek/tavak-es-tajak/a-termeszet-ujrafelfedezese/pitztal-a-gyogyhatasu-cirbolyafenyo

Próbáld ki te is különleges Alpesi cirbolyafenyő párnánkat!
Tedd egy vékony párnahuzatba, vagy a párnád mellé, és élvezd varázslatos fás-fűszeres illatát, amely kellemes, és mély álomba ringat! 

Publikálva: 2017. augusztus 28.

Legutóbb olvasott oldalaink: