Hidratáld és ápold bőrödet Makadám dió olajjal cikk fényképe

Hidratáld és ápold bőrödet Makadám dió olajjal

Télen-nyáron véd a környezet káros hatásaival szemben!A makadámia dió más néven: makadámia, ausztrál mogyoró, queenslandi dió
 
Az eredetileg Ausztráliában őshonos makadámdiónak kilenc faját ismerjük. Ezek közül csak két faj alkalmas emberi fogyasztásra. Leginkább a török mogyoróhoz hasonlít, de nagyobb annál. Kereskedelmi forgalomba többnyire pörkölve kerül.Fehérjék
A makadámdió jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz. A fehérje fontos része étrendünknek, hiszen szervezetünk fő építőeleme. Megtalálható izmainkban, szöveteinkben, hajunkban, körmünkben, része vérünknek, és még számos igen lényeges feladatot lát el. A makadámdióban megtalálható fehérjéket esszenciális, és nem esszenciális aminosavak alkotják. A makadámdió optimális mennyiségben tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.

Élelmi rostok
Az élelmi rostok jóllakottságérzést idéznek elő, illetve csökkentik az éhségérzetet, ezáltal diétákban hozzájárulhatnak a testsúlycsökkenéshez. Az oldhatatlan, a szervezetben fel nem szívódó rostok segítik az anyagcserét, a salakanyagok kiürülését a szervezetből, és jótékony hatással vannak a bélrendszer működésére.

Zsírok
A makadámdióban megtalálható zsírsavak túlnyomó részt egyszeresen telítetlenek, melyeket gyakran „egészséges zsírok” néven is említünk. A makadámdió nagyobb százalékban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírokat, mint bármely másik természetes termék. Alacsony viszont a káros telített zsírsavtartalma, és a többszörösen telítetlen zsírsavtartalma is.

A hidegen sajtolt makadámia dió jellemző összetétele:
Telített zsírsavak: 12,5%
Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 83,5%
Többszörösen telítetlen zsírsavak: 4,0%Kozmetikai jelentősége
A makadámia dió abban a kitüntetett helyzetben van, hogy 22%-ban tartalmaz omega-7 palmitoleinsavat, ezáltal természetes alternatívája a vidraolajnak,  - mely egyébként csak 17%-ban tartalmazza azt -, és véd a környezet külső hatásaival szemben. Az omega-7 zsírsav hatékonyan segíti a száraz, rugalmatlan, ráncos, érett bőr ápolását, állapotának javítását. Segíti a nedvesség megkötését a bőrben, és fokozza a kollagéntermelést.

Forrás: www.fitway.hu, www.makadamdio.hu

Publikálva: 2014. január 6.
Kapcsolódó termékek
Makadámia dió olaj 200 ml fénykép
Makadámia dió olaj 200 ml
Gazdagon hidratáló, bőrápoló olaj. Használatát kisbabáknak, hagyományos babaolaj helyett is ajánljuk. Használatát RF kezelésekhez is ajánljuk kozmetikusoknak.

Termékkód:   01480-00200
Kiszerelés:   1db
Bruttó kisker. ár
6 390 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink: