Március 13. az Alvás Világnapja cikk fényképe

Március 13. az Alvás Világnapja

A magyarok rosszabbul alszanak az európai átlagnál...Magyarországon hatodik éve ünneplik az alvás világnapját a tavaszi napéjegyenlőséget megelőző pénteken. Idén ez a nap március 13-ra esik.
 
A World Sleep Day, vagyis az Alvás Világnapja évente megrendezésre kerülő esemény, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a pihentető alvás fontosságára. Az alvászavar napjainkban globális járvánnyá nőtte ki magát, ami a világ népességének közel a felét, az emberek életének valamelyik szakaszában érinti. A felmérések szerint Európa felnőtt lakosságának harminc százaléka szenved alvászavaroktól - ezek a még nem krónikus problémák. A Magyarországon élők 32 százaléka küzd alvásproblémákkal, aminek a hátterében társadalmi, szociológiai, élettani okok állhatnak.


 
Fontos tudni, hogy az alvászavarok kezelhetőek, csaknem száz százalékban gyógyíthatók. Ám a nem kezelt problémák súlyos egészségügyi következményekkel járnak, egyes kutatások szerint akár 8-10 évvel is megrövidíthetik az ember életét, nem is beszélve a kialvatlanság okozta közúti balesetekről.

A magyarok rosszabbul alszanak az európai átlagnál
Magyarországon kevés számú, de felkészült szakember segít az alvászavarok és alvásbetegségek felismerésében, gyógyításában. A Budapesti Alvásközpont/Benyovszky Orvosi Központ felmérése szerint itthon az emberek rosszabbul alszanak, mint az európai átlag. A stressz és a felfokozott életritmus, valamint az elhanyagolt sokféle betegség következményeként tíz hazai felnőtt lakosból három szenved a rossz alvástól.A nyugalom ilóolaja...
Ha Te sem alszol jól, lefekvés előtt párologtass néhány csepp Vetiver illóolajat!
Nyugtató hatása miatt alváshoz és meditáláshoz is kiváló. Szép álmokat kívánunk!

Publikálva: 2015. március 11.
Kapcsolódó termékek
Vetiver (Indiai pázsitfű) fénykép
Vetiver (Indiai pázsitfű)
"A nyugalom olaja". Nyugtató, stresszoldó. Férfiak és nők egyaránt kedvelik. Kiszerelés: 10 ml
Termékkód:   02850-00010
Kiszerelés:   1db üveg
Bruttó kisker. ár
4 410 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink: