Miért masszíroztassunk? cikk fényképe

Miért masszíroztassunk?

A masszázsnak a pihentető érzésen és relaxáción túl, rengeteg pozitív hatása van a szervezetre! Lássuk, miért is érdemes rendszeresen masszíroztatnunk!A masszázs a test szöveteinek kézzel vagy géppel való megdolgozása. Testünk valamennyi szövetére hat, hatásai pedig bonyolult reflexfolyamatok során érvényesülnek. A masszázs során a kéz és a felület között hő keletkezik, amely az idegrendszeren keresztül megváltoztatja a bőr vérereinek állapotát. A vérerek kitágulnak, az üres hajszálerek is megtelnek vérrel. Így az anyagcsere  fokozódik, a szövetek felfrissülnek, a bomlástermékek gyorsabban távoznak.

Hatása a bőrre
A vérbőség által fokozódik a hámképzés, ami a hám ellenálló képességét javítja.
Elősegíti az elhalt hámsejtek leválását. A kötőszövet élettani folyamatai felgyorsulnak, a sejtek, rostok képződése fokozódik, ezáltal késleltethetjük az öregedési folyamatokat.
A bőr mirigyeinek vérellátása is fokozódik, működésük felgyorsul, váladékuk gyorsabban távozik, így csökken a komedóképződés, fokozódik a méregtelenítés.
A hőmérséklet emelkedése következtében könnyebben felszívódnak a kozmetikumok, tápanyagok. A víz bejuttatásával nő a hidratáció, a bőrfelület puha, bársonyos lesz.Hatása az izmokra
Idegimpulzusok hatására az izmok vérerei kitágulnak, anyagcseréjük fokozódik (oxigén- és tápanyagellátás, bomlástermékek távozása).
Izomláz esetén a felhalmozódott tejsav okozza a fájdalmat, a masszázs hatására ez is gyorsabban távozik, a fájdalom hamarabb megszűnik.
Az izomtónus fokozódik, ennek öregedés késleltető szerepe van, ugyanis a megereszkedett bőrért főleg az elgyengült, tónustalan izmok a felelősek.
Egyes masszázsfogások csökkentik az izomtónust, hatásukra az izom ellazul, de fokozottabban fog reagálni az újabb impulzusokra, ezzel ellenállóképességét és regenerálódó képességét javítjuk.
Az izomrostok száma nem nő meg, csak térfogatuk változik, az izom tehát gyarapodik.

Hatása az idegrendszerre
Az arcidegekre és az idegkilépési pontokra gyakorolt nyomás csökkenti az idegrendszer feszültségét, nyugtató hatású.

Hatása a szervekre

A masszázs belső szerveink működésére is hatással van. Az arc reflextérképén ugyanis az összes szervünk megtalálható, ezek egymással energetikai kapcsolatban állnak. A bőr reflexzónáinak célirányos masszírozásával jótékonyan hathatunk például a vese, a máj, a szív vagy az agy működésére.Kurland masszázstipp arcra és testre: Alpesi gyógynövényes Permanent Contour® PECSÉTMASSZÁZS! A komplex kezelés hatására a masszázs összes felsorolt jótékony hatása érvényesül! Sőt! A kezelés végén bőröd újra hidratált, bársonyosan selymes lesz, visszanyeri fiatalos rugalmasságát, üdeségét!A Pecsétmasszázsról nézd meg rövid ízelítőnket:

http://www.youtube.com/watch?v=2lvHA0DEizg
 
A Pecsétmasszázst a cikk végén található budapesti és vidéki partnereinknél is igénybe veheted:

http://www.haslauermagyarorszag.hu/cikk/az-exkluziv-permanent-contour-anti-aging-kezeles

 

Publikálva: 2014. május 23.

Legutóbb olvasott oldalaink: